Rusya'nın Ateşkes şartları belli oldu!

Düzenleyen:
Rusya'nın Ateşkes şartları belli oldu!

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi 12. gününde devam ediyor. Barış için 3. kez masaya oturucak olan tarafların toplantısının saat 15.00'te başlaması bekleniyordu fakat Ukrayna heyeti, 17.00'de başlayacağını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov'da Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırıların durdurabilmesi için gerekli olan şartları sıraladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 12. gününde devam ederken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan ateşkese dair açıklama geldi. Ukrayna’nın taleplerini kabul etmesi halinde operasyonların "her an" durabileceğini ifade eden Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna’nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Rusya'nın Ateşkes şartları belli oldu!Peskov, “Ukrayna anayasayı değiştirmeli ve herhangi bir bloğa katılma çabalarından vazgeçmeli” diyerek Ukrayna’nın tarafsızlık statüsüne uyması gerektiğini belirtti.

Operasyonların Ukrayna’nın silahsızlandırılması amacıyla başlatıldığının altını çizen Peskov,“Aslında Ukrayna’nın silahsızlandırılmasını tamamlıyoruz, tamamlayacağız. Onlar, bu düşmanlıklarını sonlandırmalı” diye konuştu. Şartlarının devamında Kırım, Luhansk ve Donetsk için de koşullarını öne süren Peskov, “Kırım’ın, Rusya’nın parçası olarak tanımasını, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsız devletler olarak tanınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN BARIŞ İÇİN 3 ŞART

Barış müzakereleri için görüşmeye saatler kala Kremlin, şartlarını sundu ve bu şartların Ukrayna heyeti tarafından onaylanması durumunda operasyonların duracağını açıkladı. Rus tarafının talepleri ise şöyle:

- Ukrayna' Kırım'ı Rus toprağı, Donetsk ve Luhansk'ı ise bağımsız devlet olarak tanımak zorunda. 

- Ukrayna Anayası değiştirmeli ve herhangi bir bloğa girme iddialarını reddetmeli. 

- Rusya, Ukrayna'ya koşulları sağlaması halinde operasyonların derhal durdurulacağını bildirdi. 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...