Rusya'dan yaptırımlara misilleme

/ Kaynak: AA
Rusya'dan yaptırımlara misilleme

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve hammadde alımının 1 yıllığına durdurulması talimatı verdi.

Kremlin resmi internet sitesinde yer alan belgede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rus şirket ve vatandaşlarına karşı yaptırım uygulayan ülkelerden gıda, tarım ürünü ve hammadde alımının bir yıl süreyle yasaklanması veya sınırlandırılması" talimatı verdi.

Putin, "Rusya'nın ulusal çıkarlarının korunması amacıyla" imzaladığı belgede, Başbakan Dmitriy Medvedev hükümetinden yasak kapsamına alınacak ürünlerin belirlenmesini ve bu kapsamına alınacak ürün fiyatlarının aşırı zamlanmaması için gereken önlemlerin alınmasını istedi.

Kremlin yönetimi, Putin'in imzaladığı kararnameyle, Avrupa Birliği (AB) ve ABD'nin Ukrayna'da yaşananlardan dolayı Rusya'ya karşı ilave yaptırım kararlarına cevap vermiş oldu.

Kanada'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar

Öte yandan, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya bir süredir peşpeşe yaptırımlar koyan Kanada, bunlara yenilerini ekledi.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Rusya Devlet Başkanı Putin'in bölgedeki krizi körüklediğini ileri sürerek, "Bu devam ettikçe, Putin rejimine karşı yaptırımlarımız da artarak devam edecek" dedi.

Kanada Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, aralarında Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un da bulunduğu seyahat yasağı konulan 12 kişi şöyle sıralandı:

"Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya Ulusal Güvenlik Servisi Komutanı Sergei Beseda, Rusya Ulusal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Vasiliyeviç Bortnikov, DUMA Üyesi Mikhail Degtyarev, Rusya Gizli Servisi FIS Direktörü Mikhail Fradkov, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi Boris Gyrzlov, Rusya Sınır Güvenliği Şefi Vladimir Kulishov, İşadamı Konstantin Malofeev, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Rashid Nurgaliyev, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi Nikolai Patrushev, Bank Rossiya CEO'su Nikolai Shamalov, Rusya İletişim Bakanı İgor Shchegolev, Krasnador Krai Valisi Alexander Tkachyov, Kırım İçişleri Bakanı Sergey Abisov, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti liderlerinden Pavel Gubarev, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ekaterina Gubareva, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti Yüksek Konseyi Başkanı Boris Litvinov ve sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti Sözcüsü Oksana Tchigrina."

Öte yandan Kanada Başbakanı Harper, Moskova Bankası, Dobrolet Havayolları, Rusya Ziraat Bankası Rosselkhozbank, Rusya Ulusal Ticaret Bankası, Rusya Ulusal Gemi İnşaat Şirketi ve VTB Bank'a da yaptırım konulduğunu duyurdu. Açıklamada, Ukrayna'da çatışmaların etkili olduğu bölgelerde faaliyet gösteren 16 grup ve kuruluşa da yaptırım konuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...