Rusya’dan Ukrayna’ya çağrı! Savaşın durması için şartını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya’dan Ukrayna’ya çağrı! Savaşın durması için şartını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya ilhak ettiğini duyurduğu 4 bölge içinde yer alan Herson’dan çekildiğini duyurdu. Bu gelişme ile yeni bir evreye giren Rusya-Ukrayna savaşı Moskova’dan Kiev’e barış görüşmelerine ilişkin bir çağrı geldi. Kremlin Sözücüsü Dmitri Peskov Rusya’nın şartlarının yerine getirilmesi durumunda saldırılara son verilebileceğini söyledi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 9 aydır devam ediyor. Rusya'nın Herson'dan çekilmesi ile birlikte yeni bir evreye giren Ukrayna'daki savaş devam ederken, Moskova'dan Kiev'e barış görüşmeleriyle ilgili kritik bir çağrı geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'nın Rusya'nın şartlarını yerine getirmesi halinde savaşın sona ereceğini belirtti.

Savaş nedeniyle baş gösteren enerji krizi AB ülkelerini şimdiden çıkmaza sürüklüyor. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov barış görüşmeleri için Ukrayna'ya çağrıda bulundu ve savaşın durması için şartlarını sıraladı. 

BELARUS’TAN DA BARIŞ GÖRÜŞMESİ TEKLİFİ

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko, Putin ve Rusya’ya yakınlığı ile biliniyor. Lukashenko Ukrayna’nın daha fazla kayıp vermemesi için uyardı ve barış görüşmesi teklif etti. Belarus Devlet başkanı bu durumun Ukrayna’ya bağlı olduğunu belirtti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...