Rusya'dan Ukrayna'ya 'ateşkesi ihlal' suçlaması

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Ukrayna'ya 'ateşkesi ihlal' suçlaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, Ukrayna'yı ağır silahlarını çekmeyerek 12 Şubat'ta imzalanan Minsk anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir haber ajansında yer alan görüntülerde, Ukrayna'da ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki bölgede Ukrayna ordusuna ait 22 kilometre menzile sahip D-30 havan topu görüldüğü belirtildi.
Açıklamada, bu durumun Minsk anlaşmasında yer alan ağır silahların çatışma bölgesinden çıkarılması maddesine aykırı olduğu işaret edildi.
Ukraynalı yetkililerin ağır silahların tamamen geri çekildiği yönündeki açıklamaları hatırlatılan açıklamada, "Rusya, Ukrayna tarafını bir kez daha uluslararası kamuoyunu yanıltmamaya ve Minsk anlaşmasının sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor" ifadesi kullanıldı.
Minsk anlaşması, 12 Şubat'ta Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderlerinin görüşmeleri sonunda imzalandı. Anlaşma, ateşkes ve ağır silahların çatışma bölgesinden çekilmesini de içeren Ukrayna krizinin çözümüne yönelik tedbirleri kapsıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...