Rusya’dan Ukrayna’nın kalbine saldırı! Onlarca füze ve İHA imha edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya’dan Ukrayna’nın kalbine saldırı! Onlarca füze ve İHA imha edildi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna karşı saldırı başlatma hazırlıklarına devam ederken, Rusya da başkent Kiev’e saldırılarını yoğunlaştırdı. Ukrayna hava savunma sistemleri Rus saldırılarının büyük bir çoğunluğunu geri püskürtmeyi başardı.

Rusya, son bir ayda Ukrayna’nın başkenti Kiev'e yaklaşık 20 füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenledi.

Bu saldırıların amacının Ukrayna'nın büyük bir karşı saldırı hazırlıklarını rayından çıkarmak olduğu düşünülüyor.

Reuters, Kiev'deki Ukrayna kuvvetlerinin bir gecede başkentin içinde ve çevresinde 36 Rus füzesi ve insansız hava aracını düşürdüklerini aktardı.

Rusya’dan Ukrayna’nın kalbine saldırı! Onlarca füze ve İHA imha edildi

Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, “İşgalcilerin insansız hava araçları ve füzelerle Ukrayna başkentini terörize etme girişimlerini durdurmuyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Telegram'da yazan başkentin askeri yetkilileri, şehrin hava savunmasını övdü ve herhangi bir hasar veya can kaybı bildirilmediğini söyledi.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yerel yetkililerin koruma sağlayamaması durumunda yargılanabilecekleri mesajını verdi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...