Rusya'dan Ukrayna ile ilgili barış açıklaması! 'Ukrayna'nın rejimi zehirli, ihtimal yok'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rusya'dan Ukrayna ile ilgili barış açıklaması! 'Ukrayna'nın rejimi zehirli, ihtimal yok'

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Rodion Miroshnik Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu. Ukrayna'nın mevcut rejimi ile birlikte var olamayacağını söyleyen Miroshnik, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya ilgisini kaybedeceğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna 24 Şubat 2022 arasındaki savaş devam ediyor. İki yıla yakın bir süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda her iki taraf da bir süredir sahada ilerleme kaydedemiyor. Tahıl ihracatı konusunda sorun yaşayan Ukrayna, Batı'dan gelecek hava savunmasıyla ilgili yardımları bekliyor. Rusya ise Kırım yolunda Ukrayna dronlarını aşmaya uğraşırken askeri sorunlar da yaşıyor. Ancak Rusya, Gürcistan'da bir askeri üs kurarak savaşı kendi lehine çevirecek adımlar atmaya çalışıyor. İki ülke arasındaki savaş tüm hızıyla devam ederken iki taraftanda barış sinyalleri gelmiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Rodion Miroshnik devam eden savaş hakkında açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA MEVCUT REJİMİ İLE VAR OLAMAZ

Miroshnik, Rusya'nın mevcut Ukrayna "rejimi" ile birlikte var olamayacağını ve Moskova'nın amaçlarına ulaşmak için NATO askeri ittifakının gücüne direneceğini söyledi.

Miroshnik gazetecilere yaptığı açıklamada "Mevcut rejim kesinlikle zehirli, şu anda onunla birlikte yaşamak için herhangi bir seçenek görmüyoruz" dedi.

BATI İLGİSİNİ KAYBEDECEK

Miroshnik, Ukrayna'nın sivillere karşı suç işlediğini ve NATO'nun Ukrayna'ya yasak silahlar sağladığını ancak Batı'nın eninde sonunda Ukrayna'ya olan ilgisini kaybedeceğini söyledi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA ÖLEN SİVİL SAYISI

Birleşmiş Milletler (BM), savaşta 560'sı çocuk 9 bin 806 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...