Son Dakika! Rusya'dan Tahıl Koridoru için Türkiye'ye işbirliği, Ukrayna'ya ise tehdit

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son Dakika! Rusya'dan Tahıl Koridoru için Türkiye'ye işbirliği, Ukrayna'ya ise tehdit

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Karadeniz Tahıl Koridoru anlaşmasıyla ilgili olarak, 'Türk ortaklarımızla, bu konu hakkında da olmak üzere, diyalog kurmaya her zaman hazırız." dedi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Tahıl Koridoru Anlaşması’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Yerhov, Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarını belirterek, "(Karadeniz Tahıl Girişimi) “Türk ortaklarımızla, bu konu hakkında da olmak üzere, diyalog kurmaya her zaman hazırız."

Batılı ülkelerden isteklerini hatırlatarak, "Yasal taleplerimiz yerine getirilirse, Karadeniz Girişimi’nin yeniden başlamasından söz etmek mümkün olacak."

Ukrayna'nın son dönemde Karadeniz'de artan saldırılarına da değinen Yerhov, "Odessa'dan İstanbul'a uzanan insani deniz koridoru Kiev rejimi tarafından Sivastopol, Kırım Köprüsü ve Rus gemilerine yönelik terör saldırıları için kullanıldı.  Ancak bu konuda da sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Sabrımızın sonuna geldik." dedi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Ukrayna'daki savaş nedeniyle dünyadaki tahıl arzında yaşanan sorunun halledilmesi için Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde Tahıl Koridoru girişimi başlatılmıştı. Ukrayna tahılının dünya pazarlarına sunulmasının hedeflendiği anlaşma, İstanbul'da Türkiye, BM, Ukrayna ve Rusya tarafından imzalanarak yürürlüğe girmişti.

Rusya, daha önce 3 kez uzatılan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tarafların anlaşmaya uymamasını ve Ukrayna'nın Karadeniz'deki saldırılarını gerekçe göstererek tek taraflı olarak ayrıldığını duyurmuştu. 

Ayrıntılar geliyor...

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...