Rusya'dan tahıl açıklaması: Anlaşma pek yürütülebilir değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan tahıl açıklaması: Anlaşma pek yürütülebilir değil

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın askıya aldığı tahıl anlaşması ile ilgili olarak Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tahıl anlaşmasının riskli ve garanti altında olmadığı belirtilerek, "anlaşma pek yürütülebilir değil" ifadelerine yer verildi.

Rusya, Ukrayna’nın Sivastopol’da Rus gemilerine karşı saldırılarını gerekçe göstererek, Tahıl Girişimi anlaşmasını askıya almasının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, "Anlaşma pek yürütülebilir değil, Ukrayna'nın adımları anlaşmaya zarar verdi." dedi.

"Tahıl anlaşması riskli ve garanti altında değil" diyen Peskov, anlaşmayı hangi şartlarda sürdürebilecekleri konusunda sorulan soruyu ise cevaplamadı. 

TÜRKİYE VE BM’NİN TEMASLARI İLE İMZALANMIŞTI

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in temasları ile 22 Temmuz’da İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde tahıl anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma ile küresel gıda krizinin çözümü hedeflenmişti. Rus yetkililer daha önce tahıl sevkiyatlarının yoksul ülkelere gitmediğini yönünde açıklama yapmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...