Rusya'dan, Suriye'yi vurmaya hazırlanan ABD'ye uyarı

Rusya'dan, Suriye'yi vurmaya hazırlanan ABD'ye uyarı

DÜNYA Haberleri

Anatoliy Antonov, ABD ve İsrail'in askeri yönetimlerine, Akdeniz'de bölge güvenliğine olumsuz etki edecek girişimlerden kaçınılması yönünde çağrı yaptı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, ABD ve İsrail'in askeri yönetimlerine, Akdeniz'de bölge güvenliğine olumsuz etki edecek girişimlerden kaçınılması yönünde çağrı yaptı. Antonov gazetecilere, "ABD ve İsrail'in askeri ataşeleriyle yapılan görüşmede Akdeniz bölgesinde, bölgesel ve küresel güvenliği etkileyecek girişimlerden kaçınılması gerektiği konuşuldu." açıklamasında bulundu. Rusya'nın Sesi'nde yer lan habere göre, Anatoliy Antonov, "günümüzde Akdeniz sularının ne türden olursa olsun, füze sitemi denemek için pek de uygun bir alan sayılamayacağını" vurguladı. "Bölgede, Rusya Federasyonu topraklarına ulaşabilecek füze sitemleri ile donatılmış ABD Deniz Kuvvetlerine ait büyük bir gemi odaklanması mevcut." diyen Antonov, Akdeniz'de 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilen füze atışının "Doğu'ya yönelik Rusya topraklarına ulaşabilecek balistik hedef atışı" olarak değerlendirildiğini belirtti. Antonov ayrıca, SSCB ile ABD arasında daha 1988 yılında Füze İhbar Anlaşması imzalamış olduğunu hatırlattı. Bir füze test atışını gerçek füze saldırısıyla karıştırma ihtimali son derece yüksek olduğundan dolayı, söz konusu anlaşma ile tespit edilen bir füze atışına uygun olmayan bir karşılık verilmesinin önlenmesi amaçlanmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...