Rusya'dan nükleer silahlarla gövde gösterisi! Tatbikatı denetleyen Putin'den dünyayı korkutan cümleler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan nükleer silahlarla gövde gösterisi! Tatbikatı denetleyen Putin'den dünyayı korkutan cümleler

DÜNYA Haberleri

Süper askeri güç Rusya, nükleer silahlarla tatbikat yaptı. Tatbikatı çevrim içi izleyen Rus Lider Vladimir Putin "Dünyada ve bölgede çatışma riskinin çok yüksek." dedi. Öte yandan tatbikatın NATO'nun büyük çaplı tatbikatı ile aynı günlere gelmesi dikkat çekti. Ayrıca Rusya tüm dünyada ses getiren tatbikat için ABD'ye bilgi verdi.

24 Şubat'tan beri Ukrayna'yı işgal eden Rusya, NATO ile aynı günlerde nükleer gövde gösterisine girişti. 'Grom' adlı tatbikatta nükleer başlıklı füze taşıyan savaş uçakları kalkış yaptı, denizaltılardan füzeler ateşlendi.  Kremlin Sarayından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, nükleer silahla yapılan tatbikatı çevrim içi izlediği belirtildi. Öte yandan Rusya lider Putin, dünyayı korkutan cümleler kurdu.

RUSYA'DAN NÜKLEER SİLAHLARLA GÖZDAĞI

Rusya'nın dev tatbikatında, Plesetks uzay üssünden 'Yars' kıtalararası balistik füze ve Barents Denizi'nden 'Sineva' balistik füze Kamçatka'daki Kura poligonuna fırlatıldı. Tatbikatta, havadan seyir füzelerini fırlatan 'Tu-95MS' tipi uzun menzilli uçakları da yer aldı.

FÜZELER BELİRLENEN HEDEFLERE ULAŞTI

Tatbikat kapsamında, askeri yönetim ve operasyon personelinin hazırlık düzeyinin denetlendiği kaydedilen açıklamada, "Stratejik caydırıcı güçlerin tatbikatının hedeflerine başarıyla ulaşıldı. Tüm füzeler, özelliklerini kanıtlayarak belirlenen hedeflere ulaştı." denildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Putin'e tatbikatla ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

PUTİN'İN SÖZLERİ KORKUTTU: ÇATIŞMA RİSKİ ÇOK YÜKSEK

Eski Sovyet ülkelerinin istihbarat şefleriyle yaptığı toplantıda konuşan Rus lider, "Dünyada ve bölgede çatışma riskinin çok yüksek olduğunu' vurguladı.

"Ukrayna'nın kirli bomba kullanma planlarından haberdarız" diyen Putin, sözlerine "Kırım'daki köprü saldırısı ve Kursk elektrik istasyonundaki olaylar gösterdi ki, güvenlik önlemlerinin artırılması gerekiyor" diyerek devam etti.

ABD'Yİ BİLGİLENDİRDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın nükleer silah denemesi yapacağı konusunda Washington'u bilgilendirdiğini bugün açıklamıştı.

Bakanlık Sözcüsü Ned Price da "Bu, Rusya’nın gerçekleştirdiği rutin bir tatbikat. Rusya, sebepsiz saldırganca bir şekilde nükleer tehditlerde bulunurken bizi bilgilendirerek sürpriz faktörünü ortadan kaldırıyor ve yanlış hesaplama risklerini en aza indiriyor." ifadelerini kullanmıştı.

NATO DA 60 SAVAŞ UÇAĞIYLA TATBİKATTA

NATO'nun icra ettiği nükleer caydırıcılık tatbikatı 'Steadfast Noon' halihazırda devam ediyor. Ukrayna savaşının gölgesinde 17 Ekim tarihinde başlayan tatbikata 60 uçak katılıyor.

Bu sene ev sahibi Belçika ile Kuzey Denizi ve İngiltere hava sahasında icra edilen gövde gösterisinde, ünlü Amerikan bombardıman uçakları B-52'ler de havalandı. Steadfast Noon'da yer alacak uçaklar arasında dördüncü ve beşinci nesil savaş jetleriyle, gözetleme uçakları ve tanker uçakları da var. NATO'nun resmi Twitter hesabının paylaştığı fotoğraflar arasında, Türk bayraklı bir jet de yer aldı.

UKRAYNA İŞGALİNE KARŞI BİR PLANLAMA DEĞİL

NATO, fazla bir ayrıntı paylaşmadığı tatbikatın Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı bir tepki olarak planlanmadığını vurguluyor.

Steadfast Noon'da ağır silahların sahne almayacağına dikkat çeken ittifak, resmi açıklamasında "30 Ekim'e kadar sürecek tatbikat rutin, tekrarlanan bir eğitim faaliyetidir ve dünyada meydana gelen olaylarla bağlantılı değildir" ifadesine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...