Rusya’dan muhaliflere 'sınırsız silah' teklifi

Düzenleyen:
Rusya’dan muhaliflere 'sınırsız silah' teklifi

DÜNYA Haberleri

Suriye’deki savaşın beşinci yılında Rusya’nın, DAEŞ ve El Kaide’nin bu ülkedeki kolu El Nusra’ya (Fetih El Şam) karşı yeni bir hamle geldi.

Askeri analiz sitesi Global Firepower, Moskova’nın iki örgüte karşı savaşacak muhaliflere sınırsız silah desteği vadettiğini öne sürdü. The Daily Beast haber sitesi ise Rusya’nın ABD tarafından eğitilmiş ve Washington’un son dönemdeki politikaları sebebiyle kırgınlık yaşayan Suriyeli ‘ılımlı’ muhalifleri ‘sınırsız’ silah desteğiyle kendi yanına çekmeye çalıştığını yazdı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından desteklenen El Mutasım Tugayı’nın siyasi lideri Mustafa Sejri, 10 gün önce Suriye-Türkiye sınırında Moskova’dan gelen yetkililerle görüştüğünü, kendisine DAEŞ ve Fetih el Şam’la savaşması halinde sınırsız silah desteği sağlanmasının teklif edildiğini aktardı. El Kaide’nin Suriye bağlantısı El Nusra, kısa süre önce örgütten ayrıldığını açıklayıp Fetih el Şam ismini almıştı. Bu arada, aynı Rusya’nın kuşatmayı kıran muhaliflere karşı Esad rejimi ile birlikte Halep’te yoğun bombardıman saldırısı başlattığı bildirildi. Rusya’nın İdlib’i de fosfor bombası ile vurduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...