Rusya'dan Kızıl Meydan'da gövde gösterisi

Rusya'dan Kızıl Meydan'da gövde gösterisi
DÜNYA Haberleri

Ukrayna kriziyle dünyanın gündeminde olan Rusya, Zafer Günü kutlamaları için Moskova'da görkemli bir tören düzenlendi.

Ukrayna kriziyle dünyanın gündeminde olan Rusya, Zafer Günü kutlamaları için Moskova'da görkemli bir tören düzenlendi. Kızıl Meydan'daki törene Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Dimitri Medvedev de katıldı.

ORDUNUN GÖVDE GÖSTERİSİ

Kızıl Meydan'daki törene 11 bin asker, 150 tank ve zırhlı araç ile 69 savaş uçağı ve helikopter katıldı.

KIRIM'DAKİ TÖRENE PUTİN DE KATILDI

Putin, 9 Mayıs Rusya Zafer Günü'nü başkent Moskova'dan sonra, Rusya'nın Karadeniz donanmasıyla birlikte ikinci kez kutlamaya Sivastopol şehrine geldi. Putin'i Kırım'daki Rus donanması askerleri milli kahraman olarak karşıladı.

UKRAYNA VE GÜRCİSTAN'A VATANDAŞ DÜZEYİNDE TEBRİK


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Sovyetler Birliği'ni oluşturan ülkelerin liderlerine 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle kutlama mesajı gönderdi. Putin'in kutlama mesajı 11 ülke liderine gönderilirken, Ukrayna ve Gürcistan'ın sadece "vatandaşlarının" tebrik edilmesi dikkat çekti.

NORMANDİYA'NIN YIL DÖNÜMÜ

Putin ayrıca İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerin anısına "Sonsuz Ateş" anıtına çelenk bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2. Dünya Savaşı'nın sonunu getiren Normandiya çıkartmasının 70. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Fransa'ya gideceği de belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle Moskova yönetimi ile yaşanan krize rağmen Putin'in, Fransa'da Haziran ayında düzenlenen Normandiya çıkartmasının 70. yıl dönümü kutlamalarına katılabileceğini söylemişti.

UKRAYNA TEYAKKUZDA

Ukrayna ise Zafer Günü'nde tedirginlik yaşıyor. Rusya yanlılarının provokasyona yol açmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...