Rusya'dan iddialı sözler: Kazanmaktan başka seçeneğimiz yok

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Rusya'dan iddialı sözler: Kazanmaktan başka seçeneğimiz yok

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, yerel bir kanalda yaptığı açıklamada iddialı sözlere yer verdi. Shoigu 'Kazanmaktan başka seçeneğimiz yok' sözleriyle iddialı bir duruş sergilediklerini gösterdi.

ABD'nin sürekli desteğini sürdürdüğü Ukrayna'ya uranyum desteği de göndermesinin ardından Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun yaptığı iddialı açıklama dikkat çekti. Shoigu, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın saldırısına karşı "aktif savunmayı" sürdürdüğünü ve Moskova'nın kazanmaktan başka seçeneği olmadığını söyledi.

"BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK"

Rusya'nın kazanıp kazanmayacağı yönündeki soruya Shoigu, "Başka seçeneğimiz yok" yanıtını verdi.

Shoigu,  Rossiya-1 devlet televizyonu muhabirine yaptığı açıklamada, cephedeki durumun bazı yerlerde zor olduğunu kabul etti. Shoigu sözlerine şu şekilde devam etti:

AKTİF SAVUNMA DEVAM EDİYOR

Güçler gerekli, temel cephelerde aktif savunmayı sürdürüyor. Bazı yerlerde bu daha zor, bazılarında ise daha basit. Ama şunu söyleyebilirim ki, ordu kendinden emin bir performans sergiliyor ve şu anda savunmamız gereken bölgeleri yani Ukrayna silahlı kuvvetlerinin geçmeye çalıştığı yerleri savunuyorlar.

SAVAŞTA SON DURUM

Rusya, 18 aydan fazla süren savaşın ardından Ukrayna topraklarının neredeyse beşte birini kontrol ediyor ancak başkent Kiev yakınındaki ilk işgalinde, güney ve doğuda ele geçirdiği geniş alanlardan geri çekilmek zorunda kaldı.

Ukrayna, haziran ayında uzun süredir beklenen bir karşı saldırı başlattı; bu saldırı bir düzineden fazla köyü yeniden ele geçirdi, ancak geniş mayın tarlaları ve ağır mevzili Rus kuvvetleri nedeniyle karmaşık hale geldi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...