Rusya'dan dengeleri değiştirecek silah

/ Kaynak: CHA
Rusya'dan dengeleri değiştirecek silah

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya, deniz üzerinde bulunan her türlü hedefi imha etme kabiliyetine sahip BAL-E adlı füze savunma sistemini tanıttı.

Rusya, deniz üzerinde bulunan her türlü hedefi imha etme kabiliyetine sahipBAL-E adlı füze savunma sistemini tanıttı. 130 kilometrelik alan içindeki tüm hedefleri vurma kapasitesine sahip füze, gece, gündüz ve kötü hava şartlarında hedefini başarıyla vurabiliyor. Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Askeri Denizcilik Fuarı (IMDS) kapsamında satışa sunulan füze savunma sistemi, uluslararası ihracat için ilk kez görücüye çıkıyor. Özellikle sahil güvenliğini korumak için geliştirilen BAL-E adlı füze savunma sistemi, düşman savaş filolarını tespit edebilme ve sahip olduğu gelişmiş X35-E füzeleriyle yok etme kabiliyetine sahip.
nbsp;Sistemle ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamada bulunan Rusya Yeni Füze Sistemleri Pazarlama ve Tanıtım Direktörü Andrey Markov, BAL-E sisteminin deniz üzerinde bulunan her türlü nesneyi vurabilme kabiliyetinde olduğunu söyledi. Sistemin şu ana kadar yurt dışına satılmadığını vurgulayan Markov, sistemin ne kadara satılacağıyla ilgili bilgi vermedi. Fuarda ayrıca Rus şirketler tarafından üretilen çeşitli füzeler de sergileniyor.
nbsp;Rusya'nın modern füze savunma sistemi BAL-E, Şubat 2012 tarihinde Hazar Denizi kıyılarına konuşlandırılmıştı. Rus yetkililer bu durumu, Amerika'nın bazı bölge devletleri üzerinden bölgedeki olası nüfuzuna karşı attığı adımlarına önleyici bir girişim olarak ilan etmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...