Rusya'dan Beşşar Esed'e adaylık uyarısı

/ Kaynak: AA
Rusya'dan Beşşar Esed'e adaylık uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Esed'in yeni dönemde seçimlere gireceğini açıklamasının, tansiyonun düşmesine katkı sağlamayacağını söyledi.

Rus İnterfax haber ajansına konuşan Mihail Bogdanov, Beşşar Esed'in Arap medyasına, görevi bırakmak istemediği ve önümüzdeki seçimlerde aday olacağı yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Bogdanov, görüşmeler öncesine masanın diğer tarafındakilerin hoşuna gitmeyecek ve cevap verme reaksiyonu oluşturacak söylemlerden kaçınılması uyarısında bulundu.Mihail Bogdanov, ''Bu tür söylemlerden kaçınmak lazım. Bu tür söylemler atmosferi etkiler ve tansiyonun düşmesine katkı sağlamaz'' ifadelerini kullandı.Cenevre toplantısının ve yeni düzenlenecek konferansın ana fikrinin Suriyeli tarafların bir masanın etrafında oturarak kendi sorunlarını çözme olduğunun üzerinde duran Rus diplomat, konferansta tarafların temsil kabiliyetinin en üst seviyede olması gerektiğini vurguladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...