Rusya'dan Batı'ya kötü haber! Gıda yaptırımının süresi uzadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan Batı'ya kötü haber! Gıda yaptırımının süresi uzadı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna krizi ile birlikte Batı ile yaptırım savaşına giren Rusya'dan gıda krizini tetikleyecek bir adım daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkesinin bazı Batılı ülkelere 2014'ten bu yana uyguladığı gıda sektörüne yönelik yaptırımların 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmasını öngören kararnameyi imzaladığı öğrenildi.

Ukrayna savaşında yeniden galip konuma gelmek için sert hamleler yapan Putin, Batı'ya da gözdağı vermeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni bir kararname imzalayan Putin, Batılı ülkelere yönelik gıda yaptırımını uzattı

2023'E KADAR DEVAM EDECEK

Putin'in imzaladığı kararnameyle Rusya, aralarında ABD ve Avrupa Birliği'nin de (AB) bulunduğu bazı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara karşılık yürürlüğe koyduğu "karşı yaptırımları" 31 Aralık 2023'e kadar uzattı.

Rusya, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle 2014'ten bu yana ABD, AB ve Batılı bazı ülkelerden belirli gıda ürünlerine yönelik yaptırım uyguluyor.

Söz konusu yaptırımlar doğrultusunda Batılı ülkelerden özellikle bazı et ve süt ürünleri, sebze ve meyvelerin ithalatı durdurulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...