Rusya'dan Avrupa'ya 'Kuzey Akım 1' mesajı: Ambargo uygulamak için hakka sahibiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan Avrupa'ya 'Kuzey Akım 1' mesajı: Ambargo uygulamak için hakka sahibiz

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerinin sinyalini verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 13. gününde saldırılar devam ederken iki ülke arasında yaşanan kriz birçok piyasayı vurdu ve fiyatlar bir hayli yükseldi. Enerji, akaryakıt, temel gıda ürünleri gibi pek çok piyasa ürünlerinde sıkıntılar yaşanıyor. İşgal nedeniyle Rusya'ya ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler yaptırım kararı vermiş ve Rus ekonomisini hedef almışlardı.

Avrupa, doğal gazın yaklaşık yüzde 50'ye yakınını Rusya'dan tedarik ediyor. Yaptırımlar sonrası Rusya, elindeki büyük koz olan doğal gaz ile Avrupa'yı tehdit etti. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Novak, Rusya'nın başkenti Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’ya yönelik suçlamalar nedeniyle Kuzey Akım 1 konusunda adım atabileceklerine işaret etti.

'AVRUPALI SİYASİLER BİZİ BUNA İTİYOR'

Mütekabiliyet gereği boru hattından giden doğal gaz akışını kesebileceklerini belirten Başbakan Yardımcısı Novak, “Kuzey Akım 1’den gaz akışına ambargo uygulamak için her hakka sahibiz. Ancak şu ana kadar böyle bir adım atmadık. Bunun kimseye faydası olmaz. Ancak Avrupalı siyasiler açıklamalarıyla bizi buna itiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Rusya, Kuzey Akım 1 hattıyla Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya yılda 55 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...