Rusya'dan ateşkes açıklaması: Son 24 saatte 43 kez ihlal edildi

Rusya'dan ateşkes açıklaması: Son 24 saatte 43 kez ihlal edildi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Üssü'nde bulunan Ateşkes İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamada ateşkese katılan bölgelerde 24 saatte 43 ihlal edici eylemlerle bulunulduğu belirtildi

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkes İzleme Merkezi tarafından, Halep, Şam, Lazkiye, Dera, Hama ve El Kuneytra kent ve vilayetlerinde son 24 saatte 43 kez ateşkesin ihlal edildiğinin tespit edildiği belirtildi. Merkezin internet sitesinde günlük olarak yapılan bilgilendirmede yasadışı silahlı gruplar tarafından füze ve bombalı saldırılar düzenlenerek ihlallerin yapıldığı belirtildi. Eski adı Nusra Cephesi olan Fetih el Şam ve DAEŞ gibi örgütler ateşkese dahil edilmiyor.

ATEŞKESE KATILAN BÖLGE SAYISI 986 OLDU

Öte yandan merkezden yapılan açıklamada ayrıca ülke genelindeki ateşkes anlaşmasına son olarak Şam ve Lazkiye'den 8 bölgenin temsilcilerinin daha katıldığı ve böylece ateşkese katılan bölgelerin sayısının 986'ya çıktığı belirtildi. Ateşkes görüşmeleri Halep, Şam, Lazkiye, Dera gibi kentlerdeki silahlı muhalif grupların temsilcileriyle devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...