Rusya’dan ABD’ye Kazakistan cevabı: “ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak zordur”

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya’dan ABD’ye Kazakistan cevabı: “ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak zordur”

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kazakistan’a gönderilen Rus askerler hakkındaki açıklamalara Rusya’dan tepki gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak, soyulmamak ve tecavüze uğramamak zordur” dedi.

Kazakistan’da doğal gaza gelen zammın ardından şiddetli protestolar yaşanmıştı. Yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in talebi Rusya, Belarus, Kazakistan, Ermenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın üyesi olduğu Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nden (KGAÖ) barış gücü Kazakistan’a gönderildi.

“ABD EVİNİZE GİRDİĞİNİZDE SOYULMAMAK ZORDUR”

Rusya’nın askerlerini Kazakistan’a göndermesi üzerine ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın açıklamasına Rusya’dan tepki gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden ABD’nin asker gönderdiği ülkeler hatırlatıldı. Yapılan açıklamada, “ABD evinize girdiğinde hayatta kalmak, soyulmamak ve tecavüze uğramamak zordur. Bu davetsiz misafirleri kapılarının eşiğinde bulan Kuzey Amerika yerlileri, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve daha çok sayıda şanssız insanın ekleyecek çok şeyi var” ifadeleri kullanıldı.

ABD RUSYA HAKKINDA NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Bana göre Kazak makamları ve hükümeti protestolarla uygun bir şekilde başa çıkma, bunu yasa ve düzeni korurken protestocuların haklarına saygı duyacak şekilde yapma kapasitesine sahipler, bu yüzden neden herhangi bir dış yardıma ihtiyaç duydukları açık değil” demişti. Kazakistan’ı ülkedeki huzursuzluğu bastırmak için asker davet etmesinin ardından Rus etkisini azaltmanın zor olacağını belirten Blinken, "Yakın tarihten bir ders, Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden çıkarmanın bazen çok zor olduğudur" demişti.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...