'Wagner' isyanı Rusya'ya pahalıya patlayacak! Ukrayna saldırıya hazırlanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rusya'da 'Wagner' isyanı, Yevgeni Prigojin ve Vladimir Putin'in uzlaşmaya varması ile sona erdi. Rusya darbe girşimini kan dökülmeden atlatırken, Rusya’nın iç karışıklığından faydalanan Ukrayna'nın gece yarısı büyük bir saldırı başlatacağı iddia edildi..

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in silahlı ayaklanması, bugün masaya oturan iki tarafın uzlaşması ile sona erdi.

Moskova’ya doğru ilerlerken Wagner grubu, uzlaşının ardından birliklerin üslerine geri dönmeye başladığını duyurdu.

KRİZ MASADA ÇÖZÜLDÜ

Wagner Lideri Prigozhin ile görüşen Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Prigozhin'in 'Wagner'in ilerleyişini durdurmayı ve gerginliği azaltmak için daha fazla adım atmayı kabul ettiğini' söyledi. Böylece 24 saat içinde kriz çözüldü.

'DURUMDAN YARARLANIN'

Yaşananları 'izlediklerini' duyuran Ukrayna'dan ise dün çarpıcı açıklamalar gelmiş, İstihbarat Dairesi Başkanı Kirill Budanov Ukrayna ordusuna 'durumdan yararlanın' mesajı vermişti.

Rusya'da Wagner gerilimi geride kalırken, popüler mesajlaşma ağı Telegram’ın Rus kanallarında çarpıcı istihbarat verileri paylaşıldı.

UKRAYNA SALDIRIYA HAZIRLANIYOR

TGRT Haber'in haberine göre Ukrayna'nın karşı saldırısının bir sonraki aşamasının bu gece başlaması bekleniyor.

Saldırının sadece Bakhmut, Yuzhnodonetsk ve Zaporozhye bölgelerine olmayacağı tüm cephe hattına yapılacağı öne sürülüyor.

‘Sevinmek için çok erken’ denilen paylaşımlarda Ukrayna’nın ansızın saldıracağı konuşuluyor.

Öte yandan Rus topraklarındaki bir sonraki saldırı dalgası için destek gruplarının ve yabancı uzmanlardan oluşan askeri danışma birliğinin Ukrayna'ya gelmeye başladığı öğrenildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...