Rusya’da kritik Libya görüşmesi

Rusya’da kritik Libya görüşmesi

DÜNYA Haberleri

Libya ile varılan mutabakat sonrası diplomasi trafiği hızlandı. Bu kapsamda Türkiye’den bir heyet Moskova’ya gitti. Görüşmelerde, Doğu Akdeniz’de dengeleri değiştiren Libya mutabakatı kapsamlı olarak ele alınıyor.

Libya’da istikrarlı bir ortamın sağlanmasına yönelik ortak atılacak adımlar ve iş birliği konuları da görüşülüyor. Ayrıca İdlib’e yönelik operasyonlar, Türkiye sınırına yaklaşan binlerce Suriyeli, yeni göç dalgası, bölgedeki son gelişmeler çerçevesinde Moskova’daki görüşmelerde masada.  Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor. Millî Savunma Bakan Yardımcısı ile istihbarat birimlerinden yetkililer de heyette yer alıyor. Türk ve Rus heyetlerinin temaslarında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 8 Ocak’ta gerçekleştireceği Türkiye ziyareti de değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmenin hazırlıkları ele alınacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...