Rusya’da İHA yerleşim bölgesine düştü: 2 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen bomba yüklü İHA, Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarındaki Kireyevsk kasabasına düştü. İHA'nın düşmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde bir yıl geride kalırken, çatışmalar son sürat davem ediyor. Binlerce sivil ve askerin hayatını kaybettiği çatışmalarda Ukrayna'nın Türkiye'den aldığı İHA'lar ordunun direnç gücünü artırıyor. Son olarak keşif ve gözlem amaçlı kullanılan bir Ukrayna İHA'sı Moskova yakınlarında kuvvetli bir patlamaya neden oldu.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın güneybatısındaki Tula bölgesinde yer alan Kireyevsk kasabasında Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen ve üzerine bomba döşenmiş Tu-141 tipi İHA’nın düşmesi sonucu şiddetli patlama yaşandı. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, kasabanın merkezinde meydana gelen patlama nedeniyle 2 kişi hafif şekilde yaralandı.

ÇUKURLAR OLUŞTU, BİNALAR HASAR ALDI

Patlamanın yaşandığı bölgede büyük bir çukur oluşurken, çok sayıda binada hasar meydana geldi.

Acil Durumlar Bakanlığına bağlı ekipler olay yerine sevk edilirken, patlama ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Rus basınının kolluk kuvvetlerine dayandırdığı haberlerde, keşif ve istihbarat amacıyla kullanılan İHA’ya patlayıcı yüklendiği aktarıldı.

İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...