Rusya'da Batı'da üretilen deterjanlar toplatılıyor

Rusya'da Batı'da üretilen deterjanlar toplatılıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya'da Henkel, Colgate-Palmolive ve Proctor and Gamble gibi dünya devi şirketler tarafından üretilen bazı temizlik ürünleri toplatılıyor

Tüketicileri Koruma Dairesi, yapılan son denetimlerde Batı'da üretilen sabun, şampuan ve deterjanların içeriğinde yüksek oranda toksik maddeye rastlandığını kaydetti. Rusya'da öngörülen sağlık standartlarının altında kalan ürünlerin satıştan kaldırılması istendi.
Yetkililer bu şirketler dışındaki şirketler tarafından üretilen diğer deterjan ve temizlik ürünü markalarının da incelendiğini bildiriyor.
Rusya'da kullanılan temizlik ürünlerinin yaklaşık dörtte üçü yabancı şirketlerden sağlanıyor.
Metro: Ürünleri raflardan kaldırdık
Uyarının ardından Alman market zinciri Metro AG, Rusya'daki mağazalarından bazı temizlik ve kozmetik ürünleri kaldırdığını açıkladı. Şirket, Rus yasalarına göre bir sonraki açıklamaya değin ürünleri raflardan kaldırdığını duyurdu.
Açıklamada söz konusu ürünlerin satış yelpazesinde önemli bir yer tutmadığı da ifade edildi.
Geçen yıl da ülkede Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilen bazı yiyeceklerde kısıtlamaya gidilmişti.
Kısıtlama, Batı'nın Rusya'ya Ukrayna nedeniyle uyguladığı ekonomik yaptırımlara karşılık olarak getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...