Rusya'da Akdeniz'e 10 savaş gemisi

Rusya'da Akdeniz'e 10 savaş gemisi

DÜNYA Haberleri

3 savaş gemisinin daha bölgeye ulaşmasıyla Rusya'nın Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısı 10'a yükselecek

RUSYA Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov, Akdeniz'e 3 savaş gemisinin ulaşmak üzere olduğunu, bölgede bulunan Rus savaş gemilerinin sayısının 10'a çıkacağını söyledi. RUSYA, Suriye'de yaşanan iç savaş ve bölgede yükselen tansiyon nedeni ile Akdeniz'de kalıcı deniz gücü bulundurma kararı almıştı. RUSYA'nın Akdeniz'de bulunan savaş gemileri, Karadeniz Filosu'nun komutasında görevlerini icra ediyor. Rus savaş gemilerinin görevinin çok açık olduğuna değinen Çirkov, "RUSYA'nın sınırlarında ulusal güvenliği açısından en ufak bir tehdidi önlemek. Tansiyonun yüksek olduğu bölgelerde ya da başka yerlerde bulunan tüm deniz gücünün görevi bu..." dedi. Rus komutan Akdeniz'de askeri varlığın artırılması ile ilgili de, "Deniz Kuvvetleri kendisine verilmiş olan görevleri eksiksiz olarak yerine getirebilecek seviyeye ulaşıncaya kadar Akdeniz'de askeri varlığını artırmaya devam edecek." bilgisini verdi.


RUSYA'NIN OKYANUSLARDA 80 SAVAŞ GEMİSİ VAR
Çirkov, Rus Deniz Gücü'nün Arktik bölgesi, Pasifik Okyanusu, Uzak Doğu bölgesi ve Akdeniz'de 80'nin üzerinde savaş gemisi ile görev yaptığını açıkladı.
Son yıllarda deniz gücünde önemli bir gelişim sağladıklarını ifade eden Rus komutan, "Şu an açık denizlerde 80'in üzerinde savaş gemisi aynı anda görev yapıyor." dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...