Rusya'da 30 Greenpeace eylemcisine tutuklama kararı çıktı

/ Kaynak: CHA
Rusya'da 30 Greenpeace eylemcisine tutuklama kararı çıktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya'nın Arktik bölgesinde petrol platformuna çıkmaya çalışan Greenpeace eylemcilerine Rusya mahkemesinden tutuklama kararı çıktı.

Murmansk bölgesinde akşam saatlerinde görülen davada 8 eylemci için daha 2 ay hapis cezası verildi. Eylemcilerin en azından 24 Kasım'a kadar tutuklu olarak yargılanma süreci devam edecek. Perşembe günü görülen davada ise Türk eylemci Gizem Akhan, ikisi gazeteci olmak üzere 22 eylemci için de 2 ay tutuklama kararı verilmişti. Gözaltına alınan eylemcilerden 4'ü de Rusya vatandaşı. Rusya sınır güvenlik güçleri 18 Eylül'de Gazprom'a ait platforma tırmanmaya çalışan 2 Greenpeace eylemcisine müdahalede bulundu. Bir sonraki gün de Arctic Sunrise gemisine operasyon düzenleyen Rus güvenlik görevlileri 30 eylemciyi gözaltına almıştı. Rusya Soruşturma Komisyonu, eylemcilerin korsan olarak yargılanmasını isterken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'korsan' suçlamasının abartılı olduğunu ifade etmiş, ancak platforma yönelik bir gasp girişimi olduğunu ve orada görev yapanların da hayatlarının tehlikeye atıldığını ifade etmişti. Greenpeace Rusya direktörü Ivan Blokov, Fransız hükümetinin 1985'te bir eylemciyi öldürmesinden bu yana çevreci örgüt gönüllülerine karşı yapılan en büyük saldırı olarak niteledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...