Rusya'da 200'den fazla ürüne ihracat yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya'da 200'den fazla ürüne ihracat yasağı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Federasyonu hükümeti, 200'den fazla ürünün ihracatının 2022'nin sonuna kadar geçici olarak yasakladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 15. gününde  savaş devam ederken Rus birlikleri hastane, sivil demeden yerleşim yerlerini bombardımana tutuyor. Rusya'nın saldırgan tavrılarına karşılık birçok Batılı ülke yaptırım  kararı alarak Rus ekonomisini hedef almıştı. Ekonomik ambargo uygulanan Rusya'dan Batıya misilleme adımı geldi.

BİRÇOK TEKNOLOJİK ÜRÜN LİSTEDE

Listeye ihracatı yasaklanan 200'den fazla ürün eklendi. Listede, teknoloji ürünleri, telekomünikasyon, tıbbi ekipman, otomobil, tarım makineleri, vagon ve lokomotif, konteyner, türbin, metal ve taş işleme makineleri, monitörler, projektörler, konsollar ve paneller dahil olmak üzere birçok ürün yer alıyor.

2022'YE KADAR GEÇERLİ

Rus medyasına göre, ekonomik kısıtlamalar 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak ve Avrasya Ekonomik Birliği, Abhazya ve Güney Osetya kapsam dışında tutulacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...