Rusya yalanladı! 'İyi komşu' ile askeri iş birliği yapılmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya yalanladı! 'İyi komşu' ile askeri iş birliği yapılmadı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya'nın Seul Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada Rusya'nın Kuzey Kore ile askeri iş birliği içinde bulunduğu iddialarını yalanladı. Rusya açıklamalarında komşusunu destekleyerek Kuzey Kore'nin faaliyetlerini Güney Kore ve ABD'den gelebilecek saldırı girişimlerden korunma amaçlı olduğunu savundu.

Rusya'nın Seul Büyükelçiliği, "Moskova ve Pyongyang'ın geçen haftaki ikili zirvesinde askeri iş birliğinin görüşüldüğü" yönündeki haberleri yalanladı.

Yonhap'ın haberine göre, Rusya'nın Seul Büyükelçiliği, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 13 Eylül'de yaptığı görüşme hakkında açıklama yayımladı.

Açıklamada, "(Güney) Koreli ortaklarımıza Amerikan ve Güney Kore medyasındaki askeri iş birliği görüşüldüğüne ilişkin spekülasyonların asılsız olduğunu doğrudan bildirdik." ifadesine yer verildi.

"İYİ KOMŞU VE UZUN SÜREDİR ORTAK"

Rusya'nın "iyi komşu ve uzun süredir ortak" olarak nitelendirdiği Kuzey Kore ile "karşılıklı fayda sağlayan ilişkilerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere üstlendiği tüm uluslararası taahhütlere tutarlı şekilde bağlı kaldığı" vurgulandı.

Açıklamada, Kore Yarımadası'ndaki güvenlik tehdidinin, "Güney Kore ve ABD'nin Pyongyang'ı zor kullanarak kontrol altına almayı amaçlayan yoğun ve orantısız askeri faaliyetlerinden" kaynaklandığı ifade edildi.

"DERHAL SON VERİN"

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, dün, Kuzey Kore lideri Kim'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile "silah tedariki ve askeri iş birliği" konularını görüşmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirmek için Rusya'nın Seul Büyükelçisi Andrey Kulik'i Bakanlığa çağırmıştı.

Dışişleri Bakan yardımcılarından Chang Ho-jin, Kulik'e şikayetlerini ileterek Rusya'ya Kuzey Kore ile askeri bağlar kurma girişimlerine "derhal" son vermesi çağrısında bulunmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...