Rusya ve Türkiye Cenevre-2'nin bir an önce yapılmasını istiyor

/ Kaynak: CHA
Rusya ve Türkiye Cenevre-2'nin bir an önce yapılmasını istiyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Moskova ve Ankara'nın Suriye sorununun siyasi yolla çözülmesi için uluslararası Cenevre-2 toplantısının bir an önce yapılması isteniyor.

Açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde New York'ta Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov bir araya geldi. Görüşmede Suriye konusu dahil ikili ilişkiler ele alındı. Rusya Dışişleri açıklamasında, "Suriye ile ilgili derin bir görüş alışverişi ortamında Suriye'de kimyasal silahların imha edilmesine ilişkin Rus-Amerikan anlaşmalarının uygulanması çıkarları bağlamında çabaların birleştirilmesi gerektiğine özel vurgu yapıldı. Ayrıca 30 Haziran 2012 yılı Çenevre'de alınan belgenin yerine getirilmesi amacıyla uluslar arası konferansın bir an önce yapılması gerektiği de kaydedildi." bilgisi verildi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...