Rusya ve ABD karşı karşıya geliyor! Putin emri verdi: Bu bir tehdit değil gerçek

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Rusya ve ABD karşı karşıya geliyor! Putin emri verdi: Bu bir tehdit değil gerçek

DÜNYA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

ABD’nin Akdeniz’e uçak gemilerini göndermesinin ardından Rusya harekete geçti. Rus lider Putin, emri verdi. Akdeniz’deki ABD uçak gemilerini işaret eden Putin, “Bu bir tehdit değil, sadece gerçek." diye konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi’nde bulunan hastaneye gerçekleştirdiği saldırıyı "Trajedi, korkunç bir olay ve felaket" olarak nitelendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz'de yeni bir karar aldı.

PUTİN’DEN KARADENİZ GÖREVİ

Putin, İsrail'e desteğini her fırsatta yineleyerek Doğu Akdeniz'e USS Gerald Ford ve USS Dwight D. Eisenhower adlı iki uçak gemisi gönderen ABD'ye karşılık olarak, hipersonik Kinzhal füzelerini taşıyabilen MiG-31 savaş uçaklarına Karadeniz'de karakol görevi vererek devriye gezmeleri emri verdi.

“BU TEHDİT DEĞİL SADECE GERÇEK”

Nükleer başlık taşıma kabiliyetine ve 1000 kilometre menzile sahip Kinzhal füzeleriyle ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Karadeniz'den fırlatılan Rus hipersonik füzelerinin Akdeniz'deki ABD uçak gemilerine ulaşabilir. Bu bir tehdit değil, sadece gerçek." dedi.

Rusya ve ABD karşı karşıya geliyor! Putin emri verdi: Bu bir tehdit değil gerçek

ABD’DEN İSRAİL’E UÇAK GEMİSİ

ABD Savunma Bakanlığı, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından Doğu Akdeniz’e gönderilen uçak gemisi USS Gerald R. Ford’un görev süresinin uzatıldığını duyurdu.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, “ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika/Altıncı Filo Harekat Alanı’ndaki USS Gerald R. Ford’un görev süresinin uzatılmasını onaylandı. Saldırı grubu, ABD Avrupa Komutanlığı sorumluluk alanında altı aylık görev süresinin sonuna yaklaşmaktaydı” denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...