Rusya, Ukrayna'nın Bahmut bölgesindeki saldırılarını yoğunlaştırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Ukrayna'nın Bahmut bölgesindeki saldırılarını yoğunlaştırdı

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde yer alan Bahmut ve çevresindeki askeri baskılarını yoğunlaştırmış durumda. Ukraynalı sivil ve askeri karar vericiler, Rusya'yı bir maden şehri olan Bahmut'u harabeye çevirmekle suçluyor. Rusya açısından ise kentin jeo-stratejik bağlamda anlamı yüksek.

Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Bahmut ve çevresinde çatışmalar aylardır hız kesmeksizin sürüyor.

Ukrayna güçleri, Rusya'nın maden kentini ele geçirdiğine dair düzenli iddialarına rağmen direnmeye devam ediyor.

RUSYA BAHMUT'A YÖNELİK BASKILARINI ARTIRIYOR

Ukrayna kara kuvvetleri komutanı General Oleksandr Syrskyi yaptığı açıklamada, "Şu anda, düşman ağır top etkinliğini ve hava saldırılarının sayısını artırıyor ve şehri harabeye çeviriyor" dedi.

Rusya'nın Bahmut'u alma girişimine öncülük eden Wagner paralı asker grubunun lideri, bu ay savaşçılarının şehrin %80'inden fazlasını kontrol ettiğini duyurmuştu.

Ukrayna ordusu bu duyuruyu defalarca yalanladı.

Rusya, Ukrayna'nın Bahmut bölgesindeki saldırılarını yoğunlaştırdı

Ukrayna-Rusya savaşının en sıcak çatışmalarının yaşandığı Bahmut bölgesinde Ukrayna ordusunun cephe hatlarından biri

BAHMUT'U STRATEJİK ANLAMDA ÖNEMLİ KILAN UNSUR NE?

Rus kuvvetleri, büyük ölçüde Rusça konuşulan sanayileşmiş Donbas bölgesinin bir parçası olan Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki nakliye ve lojistik merkezi olan Bahmut'u aylardır ele geçirmeye çalışıyor.

Bahmut'un ele geçirilmesi, Rusya'nın Donetsk bölgesinde uzun süredir göz diktiği iki büyük şehir olan Kramatorsk ve Slovyansk'a ilerlemesi için bir sıçrama tahtası olarak değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...