Rusya, Ukrayna'da kaç asker kaybetti? ABD "çarpıcı" rakamı açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Ukrayna'da kaç asker kaybetti? ABD "çarpıcı" rakamı açıkladı

DÜNYA Haberleri

ABD istihbarat raporları Rusya'nın Bahmut çatışmaları sırasında ne kadar asker kaybettiğine dair çarpıcı verileri ortaya çıkardı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rus kuvvetlerinin Aralık ayından bu yana ne kadar zayiat verdiğini açıkladı.

Aralık ayından bu yana, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki bir şehir olan Bahmut, bir yılı aşan savaşın en yoğun askeri çatışmalarından bazılarına sahne oldu.

Rus kuvvetlerinin, şehri hala bölgede zayıf bir kontrole sahip olan Ukrayna'nın elinden almak için muazzam miktarda askeri kaynak aktardığı bildiriliyor.

Bazı uzmanlar, Bahmut'u güvence altına almanın Rusya'ya önemli ikmal hatları sağlayacağını ve diğer şehirleri almanın yolunu açacağını söylerken, diğerleri onu almak için harcanan çabaya kıyasla stratejik değerini sorguluyor.

Rusya, Ukrayna'da kaç asker kaybetti? ABD

"100.000'DEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜ VEYA YARALANDI"

ABD'li yetkililerin yeni tahminlerine göre, Rus ordusu son dört ayda Bahmut'ta 100.000 kayıp verdi. Bu rakamın 80 bininin yaralı ve 20 bininin can kaybı olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, rakamların yeni gizliliği kaldırılan Amerikan istihbarat raporlarına dayandığını söyledi.

Kirby tarafından açıklanan bu yeni tahminler, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...