Rusya-Ukrayna savaşı nasıl son bulacak? Putin şartlarını açıkladı

Düzenleyen:
Rusya-Ukrayna  savaşı nasıl son bulacak? Putin şartlarını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin'in, "Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini" söylediği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşında 9. gün geride kaldı. Yapılan tüm girişimlere rağmen henüz geri adım atamayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, savaşı bitirmek için belli gerekçeleri masaya yatırdığı iddia edildi.  Rus İnterfax haber ajansına göre; telefonda Almanya Başbakanı Scholz ile görüşen Putin, Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu, fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Habere göre Rusya'nın şartları; Ukrayna'nın silahsızlanması ve NATO üyesi olmaması.

PUTİN'İN BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDEKİ ŞARTLARI

Putin, Scholz'a "Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini" söyledi. Putin, Ukrayna yönetiminin üçüncü tur müzakerelerde "makul ve yapıcı" bir pozisyon alacağını umduğunu da sözlerine ekledi.
Barış görüşmelerindeki konular ise "Derhal ateşkes, silah bırakma, sivillerin yıkılan ve sürekli bombalanan köylerden, şehirlerden tahliye edilmesi için insani koridorlar" şeklinde oldu.

"UKRAYNA SİLAHSIZLANDIRILMALI VE NATO ÜYELİĞİNDEN AYRILMALI"

Rusya'nın isteği Ukrayna'nın asla ama asla NATO üyesi olmaması, NATO'nun etki alanını genişletmemesiydi. Putin'in diğer istekleri ise Ukrayna'nın silahlanmaması ve askeri altyapının 1997 seviyesine çekilmesiydi. Ayrıca Rusya, Neo-nazizm'le suçladığı Zelenski hükümetinin istifa etmesini istiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...