Rusya, Türkiye reklamı yapan turizm şirketlerini cezalandıracak

Düzenleyen:
Rusya, Türkiye reklamı yapan turizm şirketlerini cezalandıracak

DÜNYA Haberleri

İnternet sitelerinde Türkiye hakkında bilgi veren ya da reklam yapan turizm şirketlerine para cezası kesilecek.

Rusya Federal Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) basın sözcüsü Anna Sergeyeva, Turizm şirketlerinin internet sitelerinde yapılan Türkiye otellerinin reklamlarının, doğrudan yasaklanan ürün promosyonlarından sayılıp Rusya Başkanı Putin’in imzaladığı yaptırım kararının ihlali olarak değerlendirileceğini açıkladı. Anna Sergeyeva “Rus Haber Servisi” radyosunda yaptığı konuşmada, “Turizm şirketlerinin internet sayfalarında, bir bölge hakkında verilen bilgiler promosyondur. Yani Türkiye hakkında verilen bilgiler Türkiye (yasaklı ürün bağlamında) promosyonu olarak değerlendirilecektir.” şeklinde açıklama yaptı.

Anna Sergeyeva şu anda Rusya Federal Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi'nin (Rospotrebnadzor) Rusya’nın çeşitli bölgelerinde denetlemeler yapıtığını açıkladı. Ayrıca yasaklandığı halde Türkiye turları satışı yaptığı tespit edilen firmalara para cezası kesileceğini vurguladı.
Putin, yaptırım paketi kapsamında, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alınması kararı ile Rusya’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye tur satışının yasaklanmasını da onaylamıştı.
(QHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...