Rusya ' Suriye'ye askeri müdahale Ortadoğu'yu çıkmaza sürükler'

Rusya ' Suriye'ye askeri müdahale Ortadoğu'yu çıkmaza sürükler'

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye'ye karşı olası bir askeri müdahalenin Ortadoğu'daki durumu daha da çıkmaza sürükleyeceğini belirtti.

Lukaşeviç Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan açıklamasında, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Suriye'deki krizin
derinleşmesiyle ilgili olarak, ABD'nin "tüm olasılıklar için hazırlanıyor" açıklamasını değerlendirerek, Suriye'ye karşı olası bir askeri müdahelenin Cenevre-2 Konferansı'nı sekteye uğratacağını kaydetti. Birleşmiş Milletler'in onayı olmadan tek taraflı alınacak her türlü nbsp;müdahale kararının, Suriye krizine politik çözümler bulmak isteyen ülkelerin çabalarını boşa çıkartacağını ifade eden Lukaşeviç, "Böyle bir karar, Ortadoğu'da zaten tehlikeli olan durumu daha da çıkmaza sürükleyecektir ve bizim Amerikalı partnerlerimizle düzenlenmesi üzerine anlaştığımız Cenevre-2 Konferansı'nı da sekteye uğratacaktır" ifadesini kullandı. Hagel, ABD Başkanı Barack Obama'nın Savunma Bakanlığı Pentagon'dan, "Suriye için askeri seçenekler" hazırlanmalarını istediğini, bu seçeneklerin,"birliklerin ve varlıkların konumlandırılmasını da gerektirdiğini" belirtmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...