Rusya Savunma Bakanı Şoygu Ukrayna savaşında ölen Rus asker sayısını açıkladı

Düzenleyen:
Rusya Savunma Bakanı Şoygu Ukrayna savaşında ölen Rus asker sayısını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşının bilançosuna ilişkin açıklama yaptı. Rus tarafının kayıplarını Şoygu, savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

7 aya yaklaşan Rusya-Ukrayna savaşı dünya gündemindeki sıcaklığını koruyor. İki tarafın da ciddi kayıplar verdiği savaşta Ukrayna süper askeri güç olan Rusya'ya karşı beklenin çok üzerinde bir direnç gösteriyor. Öte yandan Rus tarafının güncel bilonçosu belli oldu. 

'NATO UYDU GRUBU UKRAYNA İÇİN KULLANILIYOR'

Rusya'nın sadece Ukrayna'yla değil, kolektif Batı'yla savaştığını belirten Şoygu, "Yaklaşık 70 askeri uydu ve 200 sivil uydu dahil tüm NATO uydu grubu Ukrayna'nın çıkarları için kullanılıyor. Kiev'de de Batı askeri komutanlığının 150'den fazla askeri uzmanı fiilen görev yapıyor" dedi.

Rus Bakan ayrıca, kısmı seferberliğe tani olacak kişilerin sadece "askerlik yapmış, özel askeri eğitimden geçmiş ya da askeri deneyimi olan kişiler" olacağını söyledi. Şoygu ayrıca, kısmı seferberlik sırasında, seferberlik durumunda göreve çağrılabileceklerin sadece yüzde 1'nin cepheye gönderileceğini kaydetti.

SON SAYIYI AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Batılı komutanlar Kiev'de, operasyonları yürütüyorlar. Seferberlik kapsamında 300 bin yedek asker göreve çağrılacak. Bizim büyük kaynaklarımız var, 25 milyon kişi. Seferberlik için çağrılanlara cepheye gönderilmeden askeri eğitim verilecek. Ukrayna'daki özel askeri operasyonda şimdiye kadarki kayıp sayımız 5.937" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...