Rusya, Pasifik Filosunun savaşa hazırlık durumunu test ediyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Pasifik Filosunun savaşa hazırlık durumunu test ediyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Pasifik Filosu ülkenin askeri karar alıcılarından kapsamlı tatbikatları yerine getirme emri aldı. Pasifik Filosu "hem yakın hem de uzak deniz bölgelerinde" faaliyet gösterecek.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hava-Uzay Kuvvetlerinin katılımıyla Rus Pasifik Filosunun bir savaşa hazırlık kontrolü yaptığını duyurdu.

Moskova'da askeri liderlerle yapılan bir toplantıda konuşan Şoygu, teftişin ana hedefini, silahlı kuvvetlerin okyanus ve deniz yönlerinden potansiyel bir düşmanın saldırısını püskürtmek için eğitim becerilerini test etmek olarak belirledi.

Tatbikatlar kapsamında, donanmanın düşmanın Okhotsk Denizi'nin güney kısmına girmesini engellemesi ve Sakhalin adası ile Kuril Adaları'nın güney kısmına yapılan çıkarmaları püskürtmesi planlanıyor.

SAVAŞA HAZIRLIK KONTROLÜNÜN ÜÇ AŞAMASI VAR

Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ise savaşa hazırlık kontrolünün üç aşamada gerçekleştirileceğini söyledi.

İlk aşamada, Pasifik Filosu tam muharebe hazırlığı sağlamak için önlemler alacak, ikincisi kalıcı hazırlık kuvvetlerinin üslerden muharebe eğitim alanlarına konuşlandırılmasını takip edecek ve üçüncü aşamada silahlı kuvvetlerin muharebe eğitimi görevlerini yerine getirip getiremeyeceğini görecek.

Stratejik füze taşıyan denizaltıların muharebe sürdürülebilirliği ve silah kullanmaya hazır olmalarının sağlanmasına özel önem verileceğinin altı çizildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...