Rusya, Odessa kentindeki tarihi katedrali vurdu: 2 ölü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Odessa kentindeki tarihi katedrali vurdu: 2 ölü

DÜNYA Haberleri

Rusya, Ukrayna'nın önemli liman kenti Odessa'da 18. yüzyıldan kalma Transfiguration Katedrali'ni hedef aldı. Stalin'in iktidarı döneminde yıkılan katedral, Sovetler Birliği'nin yıkılmasından sonra yeniden inşa edilmişti. Ukrayna, saldırıyı 'terör' saldırısı olarak değerlendiriyor.

Rusya'nın pazar günün Ukrayna'nın liman kenti Odessa'ya düzenlediği saldırıda tarihi bir katedral ağır hasar aldı. Saldırıda 2 kişi de hayatını kaybetti.

18. yüzyılda inşa edilen Transfiguration Katedrali, Odessa'nın UNESCO koruması altındaki şehir merkezinde bulunuyor.

Din adamları, saldırının ardından kilisenin enkazından ikonları çıkardı. Transfiguration Katedrali, 1936'da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği diktatörü Josef Stalin tarafından yıkılmış ve Sovyetler'in çökmesinin ardından 1990'larda tekrar inşa edilmişti.

Ukrayna'dan yapılan açıklamada, "Katedral önce Stalin, sonra Putin tarafından yok edildi" dedi ve saldırıyı "savaş suçu" diye niteledi.

Açıklamanın devamında, katedralin direkt olarak hedef alındığı ve içeride ağır hasar oluştuğu belirtildi. Ayrıca saldırı sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski saldırıya karşılık verileceğine dair söz vererek, "Bunu hissedecekler" dedi.

LİMAN KENTİ ODESSA SALDIRI ALTINDA

Rusya, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekildiği 18 Temmuz'dan bu yana düzenli olarak Ukrayna'nın liman kenti Odessa'ya saldırılarda bulunuyor. 

Odessa, Tahıl Koridoru Anlaşması için kullanılan en önemli limanın olduğu şehir olarak dikkat çekiyor. Rusya, geçtiğimiz günlerde Odessa limanının alt yapısını Kinzal füzeleriyle hedef almıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...