Rusya, Norveç'i ''düşman'' ülkeler listesine aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Norveç'i ''düşman'' ülkeler listesine aldı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın 29 ülkeyi barındıran ''düşmanca'' eylemlerde bulunan ülkeler ve bölgeler listesine bir yenisi daha eklendi. Moskova yönetimi, Norveç'i de listeye dahil etme kararı aldığını açıkladı. Listede ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, Japonya, Güney Kore ve Yunanistan gibi ülkeler bulunuyor.

Rusya'nın İskandinav ülkesi Norveç’i Rus diplomatik misyonlarına karşı sözde “düşmanca” eylemlerde bulunan ülkeler listesine eklediği bildirildi.

Rusya Bakanlar Kurulu Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, "Norveç Krallığı, Rusya'nın yurtdışındaki diplomatik ve konsolosluk misyonlarına karşı dostane olmayan eylemlerde bulunan yabancı devletler listesine dahil edilmiştir" denildi.

Ayrıca, Norveç’in Rusya topraklarındaki büyükelçilik, konsolosluk ve diğer ofislerindeki personel sayısına sınırlama getirileceğini duyuruldu. Norveç temsilciliklerindeki personel sayısının 27 kişiyle sınırlandırıldığını bildirdi.

Norveç, bu yılın nisan ayında casusluk yaptıkları suçlamasıyla 15 Rus diplomatı sınır dışıetmişti. Moskova da misilleme olarak 10 Norveçli diplomatı sınır dışıetme kararı almıştı.

Rusya, Norveç'i ''düşman'' ülkeler listesine aldı

RUSYA’NIN ‘’DÜŞMAN’’ LİSTESİ

Rusya’nın dostu olmayan ülkeler listesinde Norveç ile birlikte 30 ülke yer alıyor. Listede, ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, Japonya, Güney Kore ve Yunanistan gibi ülkeler bulunuyor.

Türkiye, NATO üyesi olup da listede olmayan tek ülke olarak dikkat çekiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...