Rusya iyice köşeye sıkıştı! Gençler kaçınca gözünü emeklilere çevirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
Rusya iyice köşeye sıkıştı! Gençler kaçınca gözünü emeklilere çevirdi

DÜNYA Haberleri  / Insider

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanı sonrası hızla ülkeden kaçışlar başladı. Ülkede kalan kişiler ise orduya katılmamak için direniyor. Gençler kendi bacaklarını kasıtlı olarak kırıp cepheye gitmenin önüne geçmeye çalışıyor. Rusya ordusunun çaresizce gözünü emekli askerlere çevirdiği ve orduya girmeye zorladığı iddia edildi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından orduya girmek istemeyenlerin ülkeden kaçışı devam ederken Rus ordusunun ise zorunlu askerlik çağını çoktan geçmiş Rus erkeklerini toplayarak orduya girmeye zorladığı öne sürüldü.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi yedinci ayı geride bıraktı. Savaşın seyri Ukrayna cephesinin Ruslar’ın işgal ettiği bölgeleri bir bir almasıyla değişmeye başladı. Son zamanlarda Rusya savaşta zorlanmaya başladı ve askeri zayiatı artıyor.

Rus lider ulusa sesleniş konuşmasında seferberlik ilan etmiş ve ülkede panik ile kaçış başlamıştı. Ordu için askere ihtiyacı olan Rus hükümeti bu talebi karşılayabilmek için gözünü emeklilere kadar çevirdi.

Gençlerin kaçışı nedeniyle zorlu bir sürece giren Moskova’da yeni alımlarla 300 bin askeri savaşa dahil etmeyi planlıyor. Sınır bölgelerden başka ülkelere kaçan Rus vatandaşlarının yoğun talebi nedeniyle uçak biletleri fiyatları bir anda  fırladı.

Rus ordusu resmi zorunlu askerlik çağını geçmiş Rus erkeklerini toplayıp orduya almak için zorluyor bu nedenle Rus erkekleri ‘çürük raporu’ alabilmek için bacaklarını kırıyor.

Bağımsız Rus haber sitesi, Volgograd bölgesinden 63 yaşındaki bir adamın da seferberliğin bir parçası olarak askere alındığını bildirdi.

Bir örnekte, 63 yaşındaki ikinci derece diyabetli ve beyin rahatsızlığı olan emekli bir yarbay seferber edildi. 51 yaşındaki eski bir teğmen ve 59 yaşındaki bir adam ad orduya alındı.

63 yaşındaki yaşlı adam için doktorlar tarafından ‘cepheye gitmeye uygun’ olduğu söylendi ve tıbbi muayenesi yapıldı.

‘KRİTERLER NE OLURSA OLSUN GÖTÜRÜLÜYOR’

Putin, seferberlik çağrısında yalnızca askeri kriterlere sahip olanların çağrılacağına söz verdi ancak bu madde her an görmezden gelinebilir.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...