Rusya, Golan Tepeleri'ne asker gönderecek mi?

Rusya, Golan Tepeleri'ne asker gönderecek mi?

DÜNYA Haberleri

Rusya, Golan Tepeleri'ne barış gücü göndermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Golan Tepeleri'ne barış gücü göndermesinin İsrail ve Suriye'nin tutumuyla, BM Genel Sekreteri'nin kararına bağlı olduğunu söyledi.Rio de Janeiro'da düzenlediği basın toplantısında Lavrov, BM Güvenlik Konseyi'nin Rusya'nın Golan Tepeleri'ne barış gücü göndermesi konusunda resmi bir karar alma yetkisine sahip olmadığını, buna ancak İsrail ve Suriye'nin karar verebileceğini belirtti.
Lavrov, Rusya'nin Golan Tepeleri'ne barış gücü göndermek istemesinin nedeninin, Moskova'nın bölgedeki etkisini arttırmak değil, Ortadoğu'daki güvenliğin sağlanması olduğunu ifade etti.
Rus bakan, İsrail ve Suriye'nin istemesi ve BM Genel Sekreteri'nin kararı doğrultusunda, Rus askerlerinin bölgede güvenliği sağlama görevini en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti.
Suriye'nin bir parçası olan Golan Tepeleri, 1967 yılında yapılan "Altı gün savaşları" sonrasında İsrail tarafından işgal edildi. İsrail, 1981 yılında aldığı kararla GolanTepeleri'nde ele geçirdiği toprakları ilhak ettiğini duyurdu. BM'nin, İsrail'in aldığı bu kararının geçerli olmadığı ve işgal edilen toprakların Suriye'ye geri verilmesi konusunda aldığı kararlara rağmen GolanTepeleri, İsrail-Suriye arasında tartışmalı bölge olarak kaldı.
Suriye'de çatışmaların şiddetlendiği son günlerde Suriye ve İsrail arasındaki Golan Tepeleri'nde de gerginlik yaşandı. Golan Tepeleri'nde bulunan Avusturya Barış Gücü askerlerinin yaralanması nedeniyle bu ülke askerlerini çekme kararı aldığını duyurmuş, Moskova yönetimi ise bölgeye barış gücü göndermeye hazır olduğunu açıklamıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...