'Rusya Esed-DAEŞ işbirliğine diplomatik perdeleme yapıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rusya Esed-DAEŞ işbirliğine diplomatik perdeleme yapıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Bilimler Akademisi Sistem Analizleri Enstitüsü Kıdemli Araştırma Görevlisi Piontkovski, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ petrolüyle ilgili ticarette "diplomatik perdeleme" yaptığını söyledi.

Rusya Bilimler Akademisi Sistem Analizleri Enstitüsü Kıdemli Araştırma Görevlisi Dr. Andrey Piontkovski, AA muhabirine Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı'nın terör örgütü DAEŞ'in petrol satışıyla ilgili Türkiye'ye yönelik suçlamalarının Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nce, "Petrol taşıyan tırlar bizim" sözleriyle çürütüldüğünü vurguladı.
 
Rus uzman, Moskova yönetiminin, DAEŞ'in petrol ticaretine ilişkin iddiaları Türkiye'ye yöneltmesinin arkasında "DAEŞ-Esed bağlantısının ortaya çıkmasını önleme çabası" olduğuna dikkati çekti.
 
Piontkovski, DAEŞ'in petrolü Esed'e sattığını ve bazı Rus şirketlerin de bu süreçte yer aldığını ifade ederek, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın da "diplomatik perdeleme" sağladığını iddia etti.
 
ABD'den önce Rus gazeteci Aleksey Venediktov'un, 21 Kasım'da, DAEŞ petrolünün ana alıcısının Esed olduğunu söylediğini bildiren Piontkovski, kendisinin de bu konu üzerine çalışarak bazı makaleler kaleme aldığını ancak Rus basınının konuya ilgi göstermediğini ifade etti.
 
DAEŞ'in Esed güçleri için tehdit oluşturmadığını savunan Piontkovski, "Türkmenler, Esed rejimiyle savaşıyor ve DAEŞ'le hiçbir bağlantıları yok. Putin onları Türkmen oldukları için değil Esed muhalifi oldukları için bombalıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...