Rusya dört bir yandan saldırıyor! Kiev ve Harkiv'de patlama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya dört bir yandan saldırıyor! Kiev ve Harkiv'de patlama

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlamalar yaşandı. Şehrin Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlamalar olduğunu duyurdu. Aynı anlarda Harkiv'de de patlamaların yaşandığı duyuruldu.

Bir yılı aşkın süredir devam eden Ukrayna-Rusya savaşında saldırılar yeniden alevlendi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, "Başkentin Holosiyiv semtinde patlamalar var. Daha fazla detay sonra." ifadelerini kullandı. Aynı zamanalrda Rus güçlerinin Harkiv şehri ve bölgesine de saldırdığı öğrenildi.

ART ARDA HAVA SALDIRILARI

Öte yandan Harkiv Valisi Oleg Sinegubov da Rus güçlerinin Harkiv şehri ve bölgesine saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Sinegubov açıklamasında, "Düşman, şehre ve bölgeye yaklaşık 15 saldırı düzenledi. Kritik altyapı nesneleri yine işgalcilerin hedef alanı altındadır." dedi.

Ukrayna'nın Odessa Bölge Valisi Maksim Marçenko ise Telegram hesabından yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: "Büyük çaplı füze saldırısı sonucunda, füzeler bölgenin enerji altyapısı ve konut binaları vuruldu. Neyse ki can kaybı olmadı."

Ukrayna'nın birçok bölgesinde saatler boyunca hava saldırısı alarmı devam etti.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...