Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Düzenleyen:
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’li mevkidaşı Blinken ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. İki mevkidaş, güvenlik garantileri taslağı konusunda istişarelere devam edilmesi konusunda anlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefonda görüştü.

Bununla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlık, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Devlet Başkanı Joe Biden 12 Şubat’taki telefon görüşmesinde istişarelerin sürdürülmesi yönünde karar alındığı ve bakanların da bu doğrultuda görüşmeleri sürdürme konusunda uzlaştığını ifade etti.

Açıklamada, Lavrov'un diyalog çağrısında bulunduğu aktarılarak "Lavrov, Washington ve en yakın müttefikleri tarafından ortaya atılan saldırgan retoriğin kabul edilemezliğine vurgu yaptı. Rusya tarafından gündeme getirilen bütün meseleler üzerinde pragmatik bir diyalog çağrısında bulundu. Ayrıca dışişleri bakanları çeşitli düzeylerde yaklaşan temasların programını görüştüler" denildi.

Ayrıca, telefon görüşmesinin ABD tarafının inisiyatifle gerçekleştiği vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...