Rusya bir genarel daha kaybetti! Özel kuvvetlerden de üç kişi kaldı

Düzenleyen:
Rusya bir genarel daha kaybetti! Özel kuvvetlerden de üç kişi kaldı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, bir Rus genareli daha öldürdüğünü duyurdu. Böylelikle Ukrayna'nın iddiasına göre Rus ordusu savaşda 7 genarelini kaybetti.

Rusya-Ukrayna savaşının birinci ayı bitti. Şu ana kadar 6 Rus genareli öldürdüğünü açıklayan Ukrayna'dan bir benzer haber daha geldi. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestoviç, Rus ordusunun güney askeri bölgesinin 49. Kombine Birliği'nin Komutanı Korgeneral Yakov Rezantsev’i etkisiz hale getirdiklerini bildirdi. Danışman, Rus genarelin Ukrayna askeri birlikleri tarafından Herson bölgesindeki Çernobaevka havaalanında öldürüldüğünü söyledi. Arestoviç "Şimdi bunu kesin olarak söyleyebiliriz. Ukrayna birlikleri, Rusya’nın güney askeri bölgesinin 49. Kombine Silah Ordusu'nun Komutanı Korgeneral Yakov Rezantsev’i etkisiz hale getirdi" dedi.

"RUS ÖZEL KUVVETLERİNDEN SADECE ÜÇ KİŞİ KALDI"

Rus ordusunun 200. Özel Tabur Taktik Birliği'nde Ukrayna’ya karşı savaşan 648 askerden de sadece 3’ünün hayatta kaldığını belirten Arestoviç "Ukrayna topraklarına 'özel bir askeri operasyona' katılmak için gönderilen söz konusu birlikteki 648 askerden 645’i öldü, geriye kalan 3 askerden 2’si de yaralı" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...