Rusya, Belarus’a asker gönderdi

- Güncelleme:
Rusya, Belarus’a asker gönderdi

DÜNYA Haberleri

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun “Batı sınırımızda gerilim arttı” sözlerinin ardından Rusya lideri Putin, bu ülkeye asker gönderdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun batı sınırlarında gerilimin tırmanması sebebiyle iki ülke ordularından oluşan “ortak bölgesel gücün” Belarus sınırlarına konuşlandırılması yönünde aldığı kararın ardından ilk adım atıldı. Belarus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Ortak bölgesel gücün bir parçası olan ilk Rus askerî grubu Belarus’a ulaştı” denildi. Oluşturulan ortak bölgesel gücün yabancı ülke topraklarında faaliyet yürütmeyeceği, sadece Belarus topraklarının korunması yönünde hareket edeceği vurgulanarak “Ortak bölgesel güç konuşlandırma kararı yalnızca ‘Birlik Devletleri’ sınırlarının korunması ve savunmasını güçlendirme amacını taşıyor” ifadeleri kullanıldı. Lukaşenko geçtiğimiz günlerde Minsk’te yaptığı açıklamada Ukrayna’nın Belarus’a saldırı yönünde istihbarat bilgilerine ulaştıklarını, aynı zamanda NATO tarafından muhtemel nükleer saldırıya karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “ortak bölgesel güç konuşlandırma” yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.

ABD’DEN KİEV’E YENİ DESTEK

Öte yandan ABD, kendi envanterinden Ukrayna’ya ek silah ve mühimmat vereceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), aralarında Yüksek Hızlı Anti-Radyasyon Füzeleri (HARM) de bulunan 725 milyon dolarlık ek silah ve mühimmat yardımı yapılacağını açıkladı. Almanya ise, Ukrayna’ya taahhüt ettiği 4 IRIS-T hava savunma sisteminden ilkini teslim ettiğini açıkladı. İspanya da Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için 4 HAWK fırlatıcısı sağlayacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...