Rusya, Almanya'ya gaz akışını durdurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Rusya, Almanya'ya gaz akışını durdurdu

DÜNYA Haberleri  / Reuters

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışı sağlayan Yamal-Avrupa hattının durdurulduğunu kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 9. gününde. Tepkilerin odağında olan Rusya'ya, NATO ve AB ülkelerinden çok sayıda yaptırım uygulanmış Rus ekonomisine adeta darbe vurulmuştu. Batı'nın yaptırım hamlelerine ise Rusya gaz tehdidiyle cevap vermiş ve Avrupa'ya gazı yüksek fiyattan satacağını açıklamıştı.

Tüm bu yaşananların ardından  Avrupa, doğal gaz endişesiyle Rusya yerine yeni bir tedarikçi arayışı sürdürmeye başladı.

RUSYA DOĞAL GAZI KESEREK CEVAP VERDİ

Bugün İngiliz Haber Ajansı Reuters'ın duyurduğu bir haber Avrupa ülkelerini endişelendirdi. Reuters'ın aktardığına göre, Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışı sağlayan Yamal-Avrupa hattı durduruldu.

AVRUPA'YA EN FAZLA DOĞALGAZ TEDARİK EDEN ÜLKE: RUSYA

Öte yandan AB ülkeleri, mevcut durumda doğalgaz ihtiyacının yüzde 90'ını ithal ediyor. Rusya, Avrupa'ya en fazla doğalgaz tedarik eden ülke konumunda bulunuyor.

İŞGALİN DOĞAL GAZ FİYATLARINA ETKİSİ

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Avrupa'da mart vadeli kontratlarda doğal gaz fiyatları yüzde 60'dan fazla yükseldi. Doğal gazın megavatsaat fiyatı 194 avro oldu. AB ülkeleri, mevcut durumda doğal gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 40'ını Rusya'dan karşılarken geri kalan kısmı ise Norveç ve Cezayir'den geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...