Rusya ABD’nin patriot füzelerini değerlendirdi: Karşımızda duramaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya ABD’nin patriot füzelerini değerlendirdi: Karşımızda duramaz

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı ‘hipersonik zirkon füzeleri’ni kullanacağını açıkladı. Savaşın her iki taraf için farklı bir aşamaya geçeceğinin sinyalleri bu füzeler ile verilirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Washington'daki ziyareti sırasında ABD'nin patriot füzeleri konusunda Ukrayna'ya destek olacağı açıklanmıştı. Rusya tarafında yapılan açıklamada, Zelenskiy'nin ABD ziyaretinde duyurulan 'patriot' adımının Rusya'nın karşısında durmak için yeterli olmadığı belirtildi.

Rusya-Ukrayna arasında 24 Şubat’tan beri devam eden savaşın 1 yıl daha uzayacağının sinyalleri her iki taraftan da geldi.  Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Washington ziyareti sırasında açıklanan, Ukrayna'nın ABD'den Patriot füzeleri satın almasının, çatışmanın çözümünü sağlayamayacağını veya Moskova'nın hedeflerine ulaşmasını engellemeyeceğini söyledi.

PUTİN PATRIOT’LARIN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

Patriot hava savunma sistemi geniş çapta gelişmiş kabul edilse de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bunu "oldukça eski" olarak nitelendirerek gazetecilere Moskova'nın buna karşı koymanın bir yolunu bulacağını söyledi. Aynı zamanda, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşın sona ermesini istediğini ve bunun kaçınılmaz olarak diplomatik bir çözümü içereceğini söyledi.

Kaynak: Reuters 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...