Rusya, 80 Ukrayna askerini rehin aldı

/ Kaynak: AA
Rusya, 80 Ukrayna askerini rehin aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Savunma Bakanlığı,Rus askerleri tarafından baskın düzenlenen Feodisia'da komanda birliğinde 80'e yakın Ukraynalı askerin rehin alındığını açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Feodisia'da komanda birliğine Rus askerleri tarafından baskın düzenlendiğini ve 80'e yakın Ukraynalı askerin rehin alındığını açıkladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, dün gece Rus askerlerinin daha önce sağlanan sulh anlaşması imzalanmasına ilişkin mutabakatı ihlal ederek Kırım'da bulunan Feodisia askeri komanda birliğine saldırı düzenlediği bildirildi. Rus askeri komanda özel tim görevlilerinin dün gece Feodisia komanda birliğine 2 askeri helikopterle baskın düzenlediği kaydedilen açıklamada, ayrıca 2 askeri helikopterin daha baskına destek sağladığı ifade edildi.

Askeri birliğin işgali sırasında ses bombası ve silah kullanıldığı ve Feodisia askeri birliğini dışarıdan da kuşatıldığı ve birliğe giden yolun 2 zırhlı araçla kapatıldığı kaydedilen açıklamada, baskın sırasında başta birlik komutanı Dmitriy Delyatitski'nin de aralarında bulunduğu birkaç Ukraynalı askerin darbedilme sonucunda yaralandığı kaydedildi. Şu anda, 80'e yakın Ukraynalı askerin Feodisia deniz limanında rehin tutulduğu ve onlara baskı yapıldığı kaydedilen açıklamada, Rus askerlerinin, Ukraynalı askerlerin Kırım'dan çıkması konusunda talepte bulunduğu ve yarımadadan çıkmaları halinde serbest bırakılacaklarının ima edildiği vurgulandı.

Ukrayna Bakanlığı açıklamasında, ayrıca söz konusu askerlerin her birine "savaş katılımcısı" statüsünün verileceğini ve bu çerçevede gereken sosyal imtiyaz ve hakların vereceği konusunun bugün en üst düzeyde görüşüleceği bildirildi.
Rusya, 80 Ukrayna askerini rehin aldı
KIRIM VE SİVASTOPOL BAYRAKLARI RUSYA PARLAMENTOSU'NDA

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol'ün bayrakları, Rusya Parlamentosu'na asıldı.

Parlamento'nun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde düzenlenen törende, Kırım ve Sivastopol bayrakları diğer bölge bayraklarının arasındaki yerini aldı.

Törene Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile diğer parlamenterler katıldı.

Kırım ve Sivastopol bayraklarının asılmasıyla Parlamento'daki bayrak sayısı 85'e çıktı.

Tek taraflı kararlar nbsp;

Nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını Rus ve Rusça konuşan nüfusun oluşturduğu Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, parlamentonun büyük çoğunluğu bu kesimin temsilcilerinden oluşuyor. 27 Şubat 2014'te parlamentonun Rus askerleri olduğu anlaşılan silahlı gruplarca ele geçirilmesinin ardından 6 Mart'taki oturumda Kırım'ın geleceğinin referandumla belirlenmesi kararlaştırılmıştı. 16 Mart'ta düzenlenen referandumun sonucunda bölge halkının Rusya'ya bağlanmayı tercih ettiği ilan edilmişti.

Rusya ise 21 Mart'ta tek taraflı olarak aldığı kararla Kırım'ın kendi toprağı olduğunu ilan etmişti.

Ukrayna yasalarına göre, Kırım'daki yöneticilerin seçiminden referandum kararına pek çok konuda Kiev'deki merkezi hükümetin onayı gerekiyor. Bu nedenle Ukrayna yönetimi, Kırım Parlamentosu'nun 27 Şubat'tan sonraki icraatlarının tek taraflı ve yasadışı olduğunu vurguluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...