Rüşvetçi Senatör Bob Menendez'e soruşturma Yunanistan'ı üzdü: Büyük darbe!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rüşvetçi Senatör Bob Menendez'e soruşturma Yunanistan'ı üzdü: Büyük darbe!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li Senatör Bob Menendez'e yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturması başlatması Yunanistan'da büyük üzüntüye neden oldu. Yunan basınına konuşan Yunan diaspora yöneticisi Tsivikos, Menendez'in kaybının Atina için büyük darbe olduğunu söyledi.

Politik kariyerini Türkiye karşıtlığı üzerine inşa eden ABD’li Demokrat Senatör Bob Menendez, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle zor günler geçiriyor. Türkiye karşıtlığını menfaat kapısına çeviren Menendez’in yaşadıkları, kendisine yatırım yapan ülkelerde büyük endişe ve korkuya neden oldu.

Menendez, istifa çağrılarına kulak tıkayarak Senatör olarak çalışmaya devam edeceğini ifade etse de ABD politika çevrelerinde etkisinin neredeyse tükendiği ifade ediliyor. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi ülkelere açıktan destek veren Menendez’in “topal ördek” değerlendirilecek durumu, söz konusu ülkelerin dış politikaları üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak.

“YUNANİSTAN’A BÜYÜK BİR DARBE”

Yunanistan devlet televizyonu ERT’de siyasi bir programa katılan Amerikan Helenik Eğitim İlerleme Derneği (AHEPA) Başkanı Savvas Tsivikos, Menendez’in yaşadıklarını üzüntü verici olarak değerlendirerek, “Bu bizi şaşırtmakla kalmadı, üzdü de. Gerçekten büyük bir darbe oldu." dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet batağına saplanan Menendez’in Atina yönetiminin en büyük destekçisi olduğunu ifade eden Tsivikos, “Kendisi en büyük destekçimiz. Şu sıralar zor günler yaşıyor. Birtakım suçlamalar var. Amerika'da yüzleşmesi gereken iddialar var. İşler kesinlikle zor.” İfadesini kullandı.

Rüşvetçi Senatör Bob Menendez'e soruşturma Yunanistan'ı üzdü: Büyük darbe!

“YUNANİSTAN İÇİN BÜYÜK KAYIP”

Yargı önüne çıkması beklenen Menendez’in yargısız infaza kurban gittiğini iddia eden diaspora yetkilisi, "Kendini savunma şansı bulamadan medya tarafından kınandı." dedi. Baskılar neticesinde ABD Dışişleri Komitesi Başkanlığından istifasını hatırlatan Tsivikos, "Senatör olarak kaldı ve öyle olmaya da devam edecek." diye ekledi.

ABD’deki en büyük Yunan diaspora kuruluşlarından birinin yöneticisi Tsivikos, Washington ile Ankara arasında gerilime neden olan F-16 tedarikiyle ilgili olarak Menendez’in katkılarına değinerek, “Gerçekten büyük bir destekçiydi. Amerikan hükümetinin ve özellikle de Başkan Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına devam etme konusunda kararlı göründüğü bu dönemde... Aynı zamanda başka şeyler de var.” İfadelerini kullanarak üzüntüsünü diler getirdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

New Jersey Senatörü Bob Menendez, kendisine yönelik yolsuzluk ve rüşvet suçlamasına yanıt vermek amacıyla düzenlediği basın toplantısında suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Menendez, evinde bulunan paraların kişisel hesaplarına ait olduğunu öne sürdü.

Menendez, Ermenistan asıllı eşi Nadine Arslanian’ın Mısırlı yetkililerle altınlar hakkında yaptığı görüşmeye ilişkin soruları ise geçiştirmekle yetindi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...