'Ruslar Türklerin sığındığı camiyi bombaladı' iddialarına yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Ruslar Türklerin sığındığı camiyi bombaladı' iddialarına yalanlama

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Mariupol'da bulunan ve içinde Türklerin mahsur kaldığı camiyi bombaladığını iddia etti. Konu ile ilgili canlı yayına bağlanan Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, "Caminin 700 metre ilerisine roket düştü, yakınında da çatışmalar var. Camide 30 vatandaşımız var, yaralanan yok" ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgalde ikinci hafta geride kaldı. Bölgede çatışmalar ve bombardımanlar sürerken çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Ukrayna ordusu ve sivil halk başkent Kiev’e doğru ilerleyen Rus birliklerini püskürtmek için mücadele ediyor.

"CAMİYE BOMBALI SALDIRI YOK"

Ukrayna’nın Mariupol kentini bombalayan Rus güçleri 34’ü çocuk 86 Türk’ün sığındıkları Süleyman Camisi’nde mahsur kaldı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus kuvvetlerinin Mariupol’da Türk vatandaşlarının sığındığı camiyi bombaladığı iddia edildi. Konu ile ilgili canlı yayınına bağlanan Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu, "Camide 30 vatandaşımız var. Tahliye otobüslerimiz yolda. Caminin 700 metre ilerisine roket düştü, yakınında da çatışmalar var. Herhangi bir hasar meydana gelmedi. Vatandaşlarımızdan yaralanan yok" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Lviv, Kiev, Kremençuk ve Dnipro bölgelerinden tahliye edilen Türk vatandaşı sayısının 13 bin 719 olduğunu açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...